Bemoediging tijdens verdriet en rouw

Hour of Power 2021

In de zomervakantie 2021 werd de eerdere opname van Hour of Power opnieuw uitgezonden, dat was een leuke verrassing! Op de site van CIP kun je de uitzending terugkijken.

New Faith Network

Op het internetplatform New Faith Network vertel ik mijn verhaal in het programma ‘De Rugzak’. Deze aflevering kun je bekijken als je geregistreerd bent. De trailer ervan is voor iedereen te zien en staat op Facebook.

EO Visie

Coverstory in EO Visie nr 49-2020!

NPO radio5

Luister hier het interview van Yvonne Sprunken (EO Live) met mij terug, dat op 24 oktober 2020 werd uitgezonden.

Hour of Power

Op 22 oktober 2020 werd ik uitgenodigd bij het programma ‘Hour of Power’ dat wekelijks op zondag uitgezonden wordt. Bekijk hier het interview, bij Jan van den Bosch aan tafel op 22 oktober 2021.

Eva

Op 22 september 2020 werd ik geïnterviewd door Liset van het tijdschrift ‘Eva’. Op hun website kun je het hele artikel lezen of hieronder downloaden.

Reviews

Wijnanda – 2 december 2020

In dit prachtige, teer geschreven boek herkende ik me helemaal. Angenita laat diep in haar hart kijken. We lezen over haar teleurstellingen maar ook over haar persoonlijke weg met God die altijd om haar heen was en is. De prachtige liederen waren mooie aanvullingen tijdens mijn stille tijd met God. Wat fijn dat God haar zo wil gebruiken om anderen te bemoedigen! Zij zet verlies om in winst!

Marjolein– 8 december 2020

Wat een mooi boek om te lezen. Elk hoofdstuk raakte me op een andere manier. Soms een lach, maar uiteraard ook een traan. Maar zo mooi om te lezen hoe God met je gewerkt heeft in de afgelopen tijd en hoe mooi je dat ook hebt opgeschreven. Echt een aanrader voor mensen die in een rouwproces zijn.

Arja – 10 december 2020

‘Je hoeft het niet alleen te doen’ is een bemoedigend boek voor iedereen die rouw beleeft. De schrijfster gaat de worstelingen die je dan ervaart zeker niet uit de weg, maar geeft ook moed door te laten zien hoe je de kracht van de Heere God kunt ervaren in de dagelijkse werkelijkheid. Een aanrader!

Peter – 9 december 2020

Ik heb het boek Je hoeft het niet alleen te doen in één adem uitgelezen. Het boeide van de eerste tot de laatste bladzijde. Er was voor mij zoveel herkenning in mijn eigen weg van rouw. De weg van rouw die begonnen is op 19-11-2017 toen mijn allerliefste Gerda na een periode van ziekte van tweeëneenhalf jaar is overleden. Wat is het rijk om te kunnen zeggen dat het dieptepunt van je leven tot een hoogtepunt wordt in je relatie met God. Nog nooit is Hij in mijn leven zo dichtbij geweest.Ik mag alles met Hem delen. Hij draagt mijn gemis en verdriet mee, zodat het voor mij draagbaar wordt.Ergens las ik woorden over de berg van rouw, die hebben mij erg aangesproken. De berg van rouw. Ik ben er nog niet… Ik ben nu al een poosje die berg van rouw aan het beklimmen. Het is een stevige, pittige wandeling. De ene keer gaat het steil omhoog. Dan gaat het pad weer een tijdje vals plat omhoog. De weg kronkelt zich om de berg heen. Regelmatig kom ik op een punt waar het uitzicht hetzelfde lijkt te zijn als waar ik eerder al was. Maar als ik dan even terug en naar beneden kijk, zie ik daar het pad dat ik eerder al bewandeld heb, en realiseer ik me dat ik de berg toch al best een eind opgeklommen ben.Ik ga maar weer verder met het beklimmen van mijn berg van rouw, soms is de weg steil, soms zijn er bankjes langs de kant van de weg om even te rusten en op adem te komen. Daar maak ik dan dankbaar gebruik van.

Desiree – 8 december 2020

Geloven is een keuze. Rouwen niet. Angenita doet beide en heeft in haar geloof het unieke houvast gevonden om haar te helpen met haar rouw. In haar boek ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ beschrijft ze dat samenkomen, samensmelten van de gevoelens die ze de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Rouwen is niet iets dat je in je eentje moet doen, maar hoeveel lieve mensen je ook om je heen hebt, rouwen is wel een heel eigen, individueel en ja soms erg eenzaam proces. Angenita rouwde om haar lieve André, die zo een groot deel van haar leven naast haar stond en haar drie prachtige dochters gaf. Samen met die dochters is Angenita na zijn dood door het rouwdal gegaan en vanuit dat rauwe rouwen ontstond voor Angenita een pad, een weg naar verlossing. Dat klinkt zwaar, zo een woord ‘verlossing’, maar toch: rouwenden zijn op zoek naar de manier om te kunnen omgaan met hun verdriet. Angenita vond in haar geloof die manier om dat te doen. Haar geloof in God gaf haar een antwoord dat mensen om haar heen haar niet gaven. Niet omdat dat zulke onduidelijke antwoorden waren, maar omdat Angenita een ander antwoord nodig had. Stukje bij beetje ontstond zo haar boek waarin ze vertelt over haar verdriet, de storm in haar leven en hoe ze antwoorden vond in haar geloof. Unieke antwoorden, die voor haar het lichtend baken werden om uit haar rouwfase te komen. Gelukkig heeft ze dat allemaal voor wie dat lezen wil, opgeschreven in haar boek. Zoals Angenita kan vertellen, kan ze ook schrijven, boeiend en beeldend, je hangt ook als lezer aan haar lippen. Voor iedereen die openstaat voor de keuzes die Angenita heeft gemaakt om door haar rouw heen te komen, kan het boek zomaar een geweldige steun in moeilijke tijden zijn. Of je nou als lezer Angenita in gedachten hebt of de kracht die Angenita aanroept, dan hoef je het als rouwende inderdaad echt niet alleen te doen.

Peter – 5 december 2020

Bijzonder om te lezen, en zo puur van uit hart en ziel verwoordt!
Ben nog maar halverwege, en vergeet af en toe dat ik een boek lees over rouwen en verwerken, en weg droom in bijbels onderwijs wat zo krachtig en duidelijk is neergezet met gebed en muziek!

Jeanine – 4 december 2020

Geraakt.
Aangeraakt.
Bewogen.
Dank lieve Angenita voor het delen van jouw verhaal. Wat een rijkdom en zegen om zo geleid te mogen worden. Ik voelde mij aangetrokken tot dit boek, maar ik was niet bewust met een rouwproces bezig om een dierbare. Door het boek besefte ik, dat het hele leven een rouwproces is. Het leren loslaten of liever gezegd anders vasthouden geeft mij steun. Dat dit boek anderen tot versterking mag zijn in verdriet, verlies of… waar zij zichzelf in herkennen.

Judith – 3 december 2020

Het kan volgens mij niet anders zijn dan dat dit boek troost biedt. Ik heb het in 52 dagen gelezen om elk hoofdstuk goed te laten landen. Het is een persoonlijk verhaal, maar in elk verhaal schuilt een boodschap die regelrecht van God komt, getoetst aan Zijn woord, omdat ook in elk hoofdstuk een Bijbel tekst wordt aangedragen en een luisterlied. Deze mag niet ontbreken in je boekenkast.

Germaine – 2 december 2020

Trots op mijn zus die dit boek heeft geschreven, en met dit boek mensen wil helpen om samen met God de weg te gaan van rouw, en dit doet door middel van eigen ervaring. Ik bid dat veel mensen hiermee geholpen mogen worden.

Reinie – 11 oktober 2020

Een goed boek waar de rouw duidelijk is omschreven, en iedereen in rouw er herkenning in zal vinden. Mooi de gebeden en de geadviseerde gospel muziek.
Een aanrader bij verwerking van verdriet en rouw.

Monique Haijes – 7 oktober 2020

Wat een fijn boek om te lezen! Veel herkenning maar vooral het vertrouwen en de rust bij God blijven vinden in rouw vind ik erg knap omschreven. Hoe moeilijk we het ook hebben met een verlies, zoek rust bij God om het te accepteren wat we niet kunnen veranderen.

Pieter – 5 oktober 2020

Wat een mooi boek, recht uit het hart geschreven. Een rouwproces is een heftig proces waarin je zoekt naar houvast. Angenita vind die houvast op de enige plek waar werkelijk houvast te vinden is. Het blijft geen makkelijk weg, zoals te lezen is, maar juist in de diepte laat God zich vinden beschrijft ze. Elk hoofdstuk een tekst, gebed en een lied. De afspeellijst van de muziek neemt je mee op de rouwreis en werkt voor mij al helend. Een aanrader, met name voor diegene die geconfronteerd worden met verlies en rouw!